Αρχική

Η δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως έναυσμα την διάθεση της μητέρας της Εύας, να μοιραστεί το περιεχόμενο  της ιστοσελίδας,- με γονείς και εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν μαθητές.

Σκοπός της προσφοράς του περιεχόμενου υλικού είναι να διευκολύνει γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους διδάσκουν ιδιαιτέρως παιδιά με ΔΑΔ, παρέχοντας τους έτοιμο υλικό ή απλά ιδέες που θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό υλικό διδασκαλίας με βάση τις  ατομικές δυνατότητες και ανάγκες κάθε μαθητή.

Στόχος είναι μέσω της διαφοροποίησης της ύλης του ημερήσιου εκπαιδευτικού αναλυτικού προγράμματος του γενικού σχολείου, να συμμετέχει  το παιδί στην κοινή μαθησιακή διαδικασία ελαχιστοποιώντας το άγχος που πηγάζει από το συναίσθημα της απόρριψης καθώς και η ενίσχυση των σχέσεων αλληλεπίδρασης με τους συμμαθητές της μέσω της αποδοχής.

ΤPuzzled-Smiley-Emoticonο εκπαιδευτικό αυτό υλικό δημιουργήθηκε και διαμορφώθηκε  ως προϊόν παρατήρησης και αξιολόγησης των ατομικών διαφορών του παιδιού από την μητέρα της Εύας  και έδωσε τη δυνατότητα διαφοροποίησης της ύλης με επίφαση στην οπτικοποίηση και εξατομίκευση του προγράμματος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια χρησιμοποιήθηκε είτε σαν απλή φωτοτυπία (με τη χρήση και πλαστικοποιήσεων) είτε ως ιστορίες διαδοχής (Μελέτη - Ιστορία).

 

Σας δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσετε το υλικό σε επεξεργάσιμες .DOC μορφές ώστε να εξατομικεύσετε το έτοιμο υλικό στις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά πριν το εκτυπώσετε.


Κάνοντας κλικ στο μπλε εικονίδιο wordx

ή στο κίτρινο σε περίπτωση που κατεβάζετε πακέτο download

* Σε κάποια αρχεία χρησιμοποιείται μορφή .docX που απαιτεί office 2007 ή νεώτερο για να ανοίξει. Σε περίπτωση που έχετε προηγούμενη έκδοση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το docx2doc  προκειμένου να μετατρέψετε το docx σε doc.

 

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ήταν εξαιρετικά επιτυχή για τη συμμετοχή στην μαθησιακή διαδικασία της μικρής Εύας - ένα γλυκύτατο κοριτσάκι με αυτισμό - κατά την φοίτηση της στην Γ' Δημοτικού το σχολικό έτος 2010-2011. Η προσπάθεια συνεχίστηκε στην Δ-Ε και τώρα στη ΣΤ' Δημοτικού με τον ίδιο τρόπο.

Προσδοκία των συντελεστών αυτού του εκπαιδευτικού υλικού είναι αυτό να αποτελέσει βοήθημα για την επιτυχή προσέγγιση και αφομοίωση της διδακτικής ύλης από όσους περισσότερους μαθητές χρήζουν διαφοροποιημένης ύλης  και διδασκαλίας .

 smileie

 

 

 

Η διαμόρφωση της ιστοσελίδας προσφέρει την δυνατότητα εμπλουτισμού του υπάρχοντος υλικού από όποιον επιθυμεί (επώνυμα ή ανώνυμα) με την διαδικασία της καταχώρησης νέου υλικού αποστέλοντας e-mail με προτάσεις και υλικό στο info, στο μενού επικοινωνίας.

 

  Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό υλοποιήθηκε από την κ. Καραχάλια Φωτεινή (Ψυχολόγος, Σχολικής Εξελικτικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ) και εφαρμόστηκε από τις δασκάλες της παράλληλης στήριξης κ. Σοφία Κουπίδου (Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός M.S. Α.Π.Θ.) και Χαλαστάνη Χαρίκλεια (καθηγήτρια Πληροφορικής, ειδική παιδαγωγός M.S.C ΠΑ.ΜΑΚ) σε αγαστή συνεργασία με τις δασκάλες της Γ-Δ-Ε' τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Εύας κατά το σχολικό διάστημα 2010-2013.

 

 Ευχαριστώ για την συνδρομή όλων των συντελεστών της σχολικής μονάδας, καθώς και όσους βοήθησαν στην δημιουργία του περιεχομένου και της ιστοσελίδας ελπίζοντας  ο διαδικτυακός αυτός χώρος να αποτελέσει πλαίσιο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, σχολίων, πληροφοριών και γνώσεων.

 

Πρώτη ανάρτηση

Θεσσαλονίκη Νοέμβριος 2011